DF-folketingsmedlemmer: Ja tak til udenlandsk arbejdskraft

Slettet Bruger,

08/09/2007

Manglen på arbejdskraft er nu så stor, at flere folketingsmedlemmer i Dansk Folkeparti nu vil kigge på muligheden for at lempe reglerne, så flere udlændinge kan komme til Danmark og arbejde.

"Når man lytter til erhvervslivets krav, ser det ud som om at der er grund til at åbne grænserne," siger partiets udlændingeordfører, Jesper Langballe, til Politiken.

Virksomhedsvisum
Han foreslår et virksomhedsvisum, som skal gøre det lettere for virksomheder at få allerede ansatte arbejdere til Danmark. Til gengæld skal virksomhederne tage ansvaret for, at arbejderne rejser ud af landet igen, når de ikke længere har et arbejde. Jesper Langballe er også villig til at kigge på eksisterende ordninger som Østaftalen og job- og greencard-ordningerne.

Forslaget bakkes op af erhvervsordfører Colette Brix og arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted. De erklærer sig parate til at tage de "nødvendige skridt" for at hjælpe erhvervslivet.

Thulesen Dahl: Nej til masseindvandring
I Dansk Folkepartis ledelse er man ikke udelt begejstret for forslaget. Gruppeformand Kristian Thulesen Dahl så hellere, at manglen på arbejdskraft blev løst ved at sende arbejdspladser til udlandet.

"Hver gang vi har sendt en arbejdsplads ud af landet, er det lykkedes os at tjene penge. Og når det er tilfældet, så kan det jo være et alternativ til en massiv indvandring til Danmark, som risikerer at give et problem, når konjekturerne vender, og vi pludselig står med et overskud af arbejdskraft," siger Kristian Thulesen Dahl, der dog siger, at det ikke er et spørgsmål om enten-eller.

"Jeg er enig i, at det kan være en idé at se på de eksisterende ordninger. For os er det ikke religion, hvor grænserne for indvandring skal være, så hvis regeringen kommer inviterer os som forligspartner til en snak om det her, så er vi klar. Vi skal bare overveje alternativerne til en masseindvandring."

[email protected]

Kilde: