Columbiansk dreng et mysterium

I sidste uge skulle Consuelo Gonzalez og tidligere vice-præsidentkandidat Clara Rojas og hendes søn, den firårige Emmanuel, havde været frigivet af...

Slettet Bruger,

04/01/2008

I sidste uge skulle Consuelo Gonzalez og tidligere vice-præsidentkandidat Clara Rojas og hendes søn, den firårige Emmanuel, havde været frigivet af den marxistiske oprørbevægelse FARC. Fangerne skulle have været overgivet i den socialistiske venezuelanske præsident Hugo Chavez' varetægt, men i sidste øjeblik stoppede FARC løsladelsen med beskyldninger om, at det columbianske militær skulle have planlangt aktioner i den columbianske jungle i forbindelse med løsladelsen, hvilket den columbianske præsident, Alvaro Uribe, har benægtet. Det skriver Reuters.

FARC skulle angiveligt have brugt dette som en undskyldning for ikke at gennemføre udleveringen af fangerne for at dække over, at de slet ikke har Emmanuel i deres varetægt.

Han skulle i følge den colombianske regering være overleveret til de sociale myndigheder tilbage i 2005, da FARC ikke havde været i stand til at passe ordentligt på ham.

Skulle dette være korrekt, vil det yderligere skade den terroristiske oprørsbevægelse, der har over 700 fanger i sin varetægt, hvoraf langt de fleste er civile.

Den colombianske regering har beordret en DNA-test for at få mysteriet opklaret.

Clara Rojas blev bortført af FARC for seks år siden under sin valgkamp. Emmanuel er født i fangskab, og faderen skulle efter sigende være et medlem af FARC.

[email protected]

Kilde: