Claus Hjort: Vi vidste topskatten ville give problemer

Slettet Bruger,

02/09/2007

Venstres strateg Claus Hjort Frederiksen erklærer i dagens Berlingske Tidende, at man vidste, regeringens skatteforslag ville møde massiv modstand.

"Jeg vil ikke skjule, at vi var rimelig klar over, hvilke vanskeligheder, vi ville løbe ind i, når ordet topskat figurerer. Det udløser nemlig hele fordelingsproblematikken i den her sag, for hvordan kan man forklare, at direktøren skal have en stor skattelettelse, mens kassedamen i Netto skal have en lille skattelettelse. Er det retfærdigt?," spørger beskæftigelsesministeren.

Besvare sit eget sprøgsmål kan han ikke, for "det spørgsmål er der ikke noget svar på," mener Claus Hjort.

"Men for mig er det afgørende at skattelettelserne kommer i bunden, for jeg synes, at det store samfundsmæssige problem er, at forskellen mellem det at arbejde og ikke arbejde er meget lille for mange grupper," siger han.

En af dem, der oftest har udtalt ordet topskat offentligt de seneste måneder undrer sig over Claus Hjort.

"Det er velkendt, at der inden udspillet var forskellige holdninger hos V og K. Det nye er, at Venstre ved beskæftigelsesministeren tilsyneladende ikke bakker fuldt op om regeringens politik. Det, synes jeg, er lidt besynderligt," udtaler Jakob Axel Nielsen.

Den konservative skatteordfører har dog fuldt tiltro til, at den øvrige del af Venstres ledelse betragter udspillet som et regeringsudspil.

[email protected]

Kilde: