Carsten Koch: Mærkbare skattelettelser

Der er mærkbare personskattelettelser på vej, heriblandt et større fald i topskatten

Slettet Bruger,

11/01/2008

Der er mærkbare personskattelettelser på vej, heriblandt et større fald i topskatten. Det varsler den nyudnævnte formand for regeringens skattekommission, Carsten Koch, overfor berlingske.dk.

Carsten Koch skal snarligt drøfte kommissionens sammensætning med regeringen, der udover Koch selv skal indeholde 8 personer.

Han mener det er givet, at topskatten skal sænkes, hvilket også er udgangspunktet for det kommissorium, han skal arbejde efter, og som blev offentliggjort af regeringen i går. Heri hedder det blandt andet at, "skattereformen skal sigte mod en markant reduktion af skatten på arbejdsindkomst, herunder ved at sænke skatten på den sidst tjente krone".

Ikke nemt
Men at det ikke bliver nogen nem sag, at få puslespillet til at gå op, erkender Carsten Koch.

"Men det er det, der lægges op til. Og jeg siger ikke, at det bliver let. Regeringen har udformet et kommissorium, og selvfølgelig skal forventningerne afstemmes efter de vilkår og begrænsninger, der er lagt," siger han til berlingske.dk

Carsten Koch er tidligere socialdemokratisk skatteminister i Nyrup-regeringen, medlem af Socialistiske Økonomer og formand for Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. I dag er han administrerende direktør for Danske Invest og nu altså også formand for regeringens skattekommission.

[email protected]

Kilde: