Camre dropper Folketinget

Slettet Bruger,

15/11/2007

529 vælgere var med til at stemme Mogens Camre i Folketinget ved tirsdagens valg. Men i dag offentliggør Camre, at han slet ikke vil ind. Han vil i stedet fortsætte arbejdet i EU-Parlamentet. Det skriver politiken.dk.

"Jeg har under valgkampen modtaget mange tilkendegivelser fra vælgerne i Sydjylland om, at de forventede, at jeg blev i Europaparlamentet, og de har udtrykt skuffelse, når jeg fortalte dem, at Europaparlamentet ikke tillader dobbeltmandater," siger Camre i en pressemeddelelse.

Og Camre vil ikke opgive EU-Parlamentet, så længe spørgsmålet om den EU-traktat er uafklaret. Han havde først ventet folketingsvalg om et år, hvor hans arbejde mod EU-traktaten kunne være overstået, forklarer han videre om baggrunden for at sige nej til det mandat, som så mange kandidater har kæmpet om i valgkampen.

Haderslevkandidat ind i stedet
Naser Khader kan dermed glæde sig over ikke at skulle være kollega med manden, der under valgkampen kaldte ham en "araber med tæppehandlerlogik". En anden, der kan glæde sig er Anita Christensen, byrådsmedlem i Haderslev, der nu overtager Camres mandat. Mens de to kan smile over Camres folketings-fravalg, så vækker beslutningen undren hos Camres partiformand Pia Kjærsgaard.

"Mogens Camres beslutning kommer som en stor overraskelse for os, men jeg forstår hans begrundelser, og vi tager hans beslutning til efterretning," siger Pia Kjærsgaard i hendes pressemeddelelse.

[email protected]


Kilde: