CEPOS går i kødet på integrationspolitikken

Tænketanken CEPOS tager den 3

Slettet Bruger,

12/03/2008

Tænketanken CEPOS tager den 3. april hul på den første af tre konferencer om indvandring og integration, og det bliver med en af verdens førende migrationsøkonomer, amerikaneren George Borjas, som en af hovedtalerne.

George Borjas er forfatter til bogen "Heaven's Door", og han foreslår på baggrund af 1990'ernes erfaringer med indvandringen i USA, at man i stedet for at tillade ukritisk indvandring af alle, uanset kvalifikationer, går over til at foretrække uddannede immigranter og dermed nedsætter antallet.

Borjas vil på konferencen blive udfordret af den britiske immigrationsøkonom og journalist Philippe Legrain, der har skrevet bogen "Immigrants - your country needs them", og som er talsmand for en liberal indvandringspolitik. Han mener bl.a., at det er nødvendigt for de vestlige lande at tiltrække indvandrere fra ulandene, fordi de tager de job, andre ikke vil have.

Også beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen vil være taler på konferencen, hvor CEPOS desuden vil offentliggøre de første resultater fra et stort integrations-projekt. Projektet er finansieret af Poul Due Jensens fond, og de første resultater drejer sig bl.a. om indvandrernes holdninger, om succes-historier blandt indvandrerne og om, hvorvidt Danmark lider under brain-drain.

Konferencen er åben for alle, som kan tilmelde sig på cepos.dk.

[email protected]

Kilde: