CEPOS: Alle førtidspensionister under 40 år skal revurderes

Af Ole Birk OlesenOgså danske førtidspensionister bør have deres arbejdsevne revurderet og sendes i job, hvis de kan bestride et

Slettet Bruger,

08/01/2008

Af Ole Birk Olesen

Også danske førtidspensionister bør have deres arbejdsevne revurderet og sendes i job, hvis de kan bestride et. Det mener tænketanken CEPOS, efter at britiske konservative har fremlagt en storstilet plan for revurdering af arbejdsevnen hos alle 2,6 millioner førtidspensionister i Storbritannien.

"Det er fornuftigt at revurdere personer, der modtager førtidspension, for at se om det er berettiget, at de får deres ydelse. Hvis det viser sig, at de er raske og kan arbejde, så skal de ud på arbejdsmarkedet," Mads Lundby Hansen, cheføkonom i CEPOS, til 180Grader.dk.

Han mener, at opgaven i Danmark er at få kigget på arbejdsevnen hos de førtidspensionister, som er under 40 år gamle.

"Alle, der er under 40 år og modtager førtidspension, skal helt automatisk revurderes. Det er jo et stort tab for både vedkommende selv og for samfundet, når et ungt menneske et helt arbejdsliv bliver parkeret på førtidspension, selvom vedkommende godt kan arbejde efter et stykke tid eller efter en behandling," siger Mads Lundby Hansen.

Særligt de, der har fået tilkendt deres førtidspension p.g.a. en psykisk lidelse, bør få deres sag taget op til revurdering med jævne melllemrum, mener CEPOS' cheføkonom.

"Som minimum bør det være sådan, at alle der har fået tilkendt en førtidspension p.g.a. en psykisk lidelse, skal revurderes. Vi ved jo, at mange psykiske lidelser kan helbredes eller lindres med medicin eller besøg hos en psykolog. Så er det ærgerligt for alle, hvis det alligevel resulterer i et langvarigt ophold på førtidspension," siger Mads Lundby Hansen.

[email protected]

Kilde: