CEPOS-stifter ny direktør for Information

Slettet Bruger,

13/06/2007

Af Thomas Breitenbach Jensen

Morten Hesseldahl, CEPOS-stifter og kendt i offentligheden som borgerlig-liberal debattør, skifter en direktørstilling på forlaget Lindhardt og Ringhof ud med direktørstolen på Information.

Men hvad vil en god borgerlig dog på en venstreorienteret avis? 180Grader.dk har talt med Morten Hesseldahl.

Hvad vil en borgerlig-liberal som dig på Information? Er du blevet progressiv?
"Ha ha. Altså, jeg opfatter Information som i første omgang en kritisk avis, som jo er uafhængig af partipolitiske og økonomiske interesser," siger Morten Hesseldahl.

Men den er vel venstreorienteret i sit udgangspunkt ikke?
"Jo, det er den jo nok. Jeg synes jo først og fremmest, den er kritisk, og i øvrigt befinder jeg mig fint med venstreorienterede mennesker, det har jeg gjort de sidste 17 år i forlagsbranchen."

Kommer din ansættelse på Information til at ændre på avisens redaktionelle indhold?
"Jeg har ikke nogen indflydelse på Informations redaktionelle indhold, det ligger i hænderne på Palle Weis. Det er meget klart mejslet ind i hele konstruktionen på Information - den redaktionelle uafhængighed."

Ændrer din ansættelse på din rolle i samfundsdebatten. Vil vi stadig kunne se dig som en fremtrædende borgerlig debattør?
"Det vil tiden vise. Jeg forestiller mig ikke at jeg vil gemme mig af vejen. Men jeg vil heller ikke bruge det som en platform til at promovere mig selv ekstra meget."

Helt uden forudgående forbindelse er Information og Hesseldahl dog ikke: Jørgen Hesseldahl, Morten Hesseldahls far, var frihedskæmper under den tyske besættelse af Danmark, og Information blev som bekendt stiftet som en illegal modstandsavis. Så hvis man ikke har problemer med det let søgte, kan man sige, at han er vendt hjem.

Kilde: