Brown vil stramme terrorlov

Slettet Bruger,

06/12/2007

Den britiske indenrigsminister Jacqui Smith er ved at være klar med regeringens forslag til en stramning af terrorlovgivningen, skriver BBC News. De nuværende regler giver myndighederne ret til at tilbageholde terrormistænkte i op til 28 dage, men "en voksende styrke af meninger" har ifølge Premierminister Gordon Brown støttet, at muligheden bliver udvidet. Og flere ministre har talt for en fordobling fra 28 dage til 56.

Regeringens planer er blevet mødt med modstand af borgerrettighedsgrupper og højtstående personer i retsvæsenet.

"Det virker mere som politik end lovgivning. Jeg mente, der var en god mulighed for at ende våbenkapløbet på terrorlovgivningsområdet, og opnå noget, der kunne vare mere end en regeringsperiode," udtaler Shami Chakrabarti fra borgerrettighedsgruppen Liberty.

Også i den britiske opposition er der modstand mod Labour-planerne. Talsmanden på området for de Liberale Demokrater, Nick Clegg, beskylder regeringen for "med med en forhammer at åbne en problemfyldt og splittende debat i Parlamentet". Og heller ikke fra konservativ side, er der mange rosende ord.

"Ikke alene er det et brud på de fundamentale frihedsrettigheder, det britiske folk har nydt gang af i århundreder, det virker sandsynligligvis stik mod hensigten i kampen mod terrorisme," udtaler den konservative skyggeindenrigsminister David Davis.

[email protected]

Kilde: