Britiske landmænd vil dyrke gen-mad

Fødevarepriserne fortsætter deres himmelflugt, og flere britiske landmænd ønsker nu at producere mere mad ved at dyrke genmodificerede afgrøder

Slettet Bruger,

28/02/2008

Fødevarepriserne fortsætter deres himmelflugt, og flere britiske landmænd ønsker nu at producere mere mad ved at dyrke genmodificerede afgrøder. Det viser en undersøgelse foretaget af Open Universitet, beretter den britiske avis Telegraph.

Professor i biologi, Andy Lane, har stået i spidsen for en række interviews med 50 landmænd og medlemmer af landmændenes interesseforeninger. Han mener ikke, at interessen for genmodificering er til at tage fejl af.

"Ny teknologi såsom genmodificering tiltrækker landmændene. De vil gerne lave fødevarer af høj kvalitet og stadig tjene penge på det, og de vil også gerne dyrke deres landbrug milømæssigt forsvarligt. Med genmodificering kan det blive muligt at gøre begge ting samtidigt," siger han til Telegraph.

Hærværk på forsøgsmarker
Teknologien møder dog vrede protester fra miljøbevægelsen, der hævder, at modificerede gener kan sprede sig til andre planter. Flere forsøgsmarker er blevet oprettet for at undersøge genmodificerede planters sikkerhed, men de bliver ofte udsat for hærværk af miljøaktivister.

Hidtil har det være lovpligtigt at offentliggøre placeringen af sådanne forsøgsmarker på internettet. Men den britiske regering frygter, at oplysningerne, der inkluderer markens nøjagtige koordinater, bliver brugt som rutevejledning for miljøaktivisterne. Nu overvejer regeringen at lade placeringen være hemmelig.

[email protected]

Kilde: