Borgerprotest mod miljø-Connies gigantmøller

Slettet Bruger,

06/05/2007

Der skal være noget at vise frem, når Danmark i år 2009 skal være vært for det internationale klimatopmøde. I hvert fald hvis det står til miljøminister Connie Hedegaard (K). En ny hasteplan giver grønt lys til at opsætte 37 nye, larmende og gigantiske testvindmøller på op til 200 meters højde midt i et unikt naturområde ved Kappel på Lolland.


Projektet er blevet mødt af voldsomme protester fra berørte grundejere og sommerhusejere. 11 ejendomme er allerede blevet eksproprieret, og naboerne i Kappel frygter, at vindmøllerne vil ødelægge herlighedsværdien af det omgivende område.

"Dong Energy og myndighederne siger, at der er tale om testmøller. Men planerne afslører, at møllerne skal stå her de næste 25 år, og vi har aldrig bedt om at blive testpersoner," siger talsmanden for Kappel-gruppen, Kirsten Nielsen, til Jyllands-Posten.

Gruppen, der også tæller milliardæren og godsejeren Stig Husted Andersen, har til sit forsvar hyret en topadvokat og miljøretsekspert. Kappel-borgerne har fået foretræde for Folketingets miljøudvalg, men har endnu ikke fået lov at se de færdige planer om at gøre deres hjem til vindmølleindustriens forsøgspark.

Connie Hedegaards målsætninger som miljøminister er blandt andet at Danmark skal være verdens førende nation på vindmøllemarkedet. Ligesom 30 % af landets energiforsyning i år 2025 skal komme fra vindmøller. Den danske vindmølleindustri, som sidder på 40 % af verdensmarkedet, har allerede opstillet 5.200 vindmøller i Danmark. Branchen klager over problemer med at finde nye grunde til at opstille testpladser til de nye møller, de udvikler.

Kilde: