Boksestjerner risikerer at blive sendt tilbage til Cuba efter forsøg på flugt

Slettet Bruger,

03/08/2007

To cubanske boksestjerner, som under de panamerikanske mesterskaber forsvandt og skjulte sig for ikke at skulle vende tilbage til det socialistiske diktatur Cuba, risikerer nu alligevel en usikker skæbne i deres fødeland.

Politiet i Brasilien har anholdt den dobbelte OL-guldvinder Rigondeaux og den regerende amatør-verdensmester i weltervægt Lara, mens de ventede på at få visum til Tyskland, skriver eb.dk. De blev pågrebet af politiet uden pas, og nu vil de formentlig blive udleveret til Cuba.

Cubas diktator, Fidel Castro, har i sin avisklumme, "Tanker fra den øverstkommanderende", beskyldt USA for at lokke de to boksere med dollars.

"Atleter, som er til falds for penge, har konsumsamfundet som endestation. Der var ingen grund til at søge politisk asyl," skrev Castro.

Castro chikanerer familierne
Men det var nu Tyskland, de to boksere søgte mod. Den tyske promoter Ahmet Öner havde opfordret de to boksere til at hoppe af og komme til Hamburg, hvor han ventede med 5-årige professionelle kontrakter. Han er ikke overrasket over udviklingen.

"Efter al den ballade, Fidel Castro har skabt om denne sag, var der en mulighed for, at dette kunne ske. Jeg håber bare, at de bliver behandlet ordentligt, og at Fidel stopper chikaneringen af deres familier på Cuba. Vi er i kontakt med de brasilianske myndigheder. Måske er der stadig en chance for, at Rigondeaux og Lara kan komme til Hamburg," siger Öner.

[email protected]

Kilde: