Bendtsen vil have flere kvinder i virksomhedernes bestyrelser

Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen, partiformand for Det Konservative Folkeparti, går nu til angreb på landets virksomheder: De er indehav...

Slettet Bruger,

19/03/2008

Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen, partiformand for Det Konservative Folkeparti, går nu til angreb på landets virksomheder: De er indehavere af en "bundplacering", siger han, når de ikke har tilstrækkeligt mange kvinder i deres bestyrelser. Derfor skal de fremover presses til at afrapportere, hvad de har gjort for at øge kvindeandelen, foreslog han i aftes i TV2-Nyhederne og i dag i Berlingske Tidende.

"Vi er et af de EU-lande, der har færrest kvinder i de børsnoterede bestyrelser. Det er jeg ikke stolt af, for vi har masser af dygtige erhvervskvinder i Danmark. Derfor skal vi væk fra vores bundplacering på det her område," siger Bendt Bendtsen til Berlingske Tidende.

Konkret har Bendtsen bedt Komitéen for god Selskabsledelse - det såkaldte Nørby-udvalg - om at komme med konkrete forslag til, hvordan der kan rekrutteres flere kvinder til bestyrelsesposterne.

"Det kan for eksempel ske gennem et kodeks for god selskabsledelse. Det vil betyde, at virksomhederne skal forklare sig overfor offentligheden og aktionærerne, hvis de ikke efterlever anbefalingerne," siger Bendt Bendtsen.

Hos Socialdemokraterne betragter Mette Frederiksen, der er folketingsgruppens næstformand, vicestatsministerens initiativ som en indledende øvelse frem mod det endelige mål, nemlig en egentlig kvoteordning.

"Jeg er glad for, at Bendt Bendtsen nu giver os ret i, at det er et problem, at der er så få kvinder i de danske bestyrelseslokaler. For en mand som Bendt Bendtsen er det et vigtigt første skridt," siger Mette Frederiksen til Berlingske Tidende.

5,6 procent af bestyrelsesmedlemmerne i de børsnoterede selskaber er kvinder.

[email protected]

Kilde: