Bendtsen taber vælgere efter skattenederlag

Slettet Bruger,

08/09/2007

De Konservative har ikke formået at overbevise vælgerne om, at skatteaftalen var en konservativ sejr. I en meningsmåling foretaget for Jyllands-Posten af Rambøll Management i dagene umiddelbart efter, at aftalen blev indgået, går de Konservative tilbage.

Fra en tilslutning på 10,3 pct. ved valget i 2005 og 9,3 pct. i Rambølls måling fra begyndelsen af august er partiet faldet til 7,7 pct., den laveste vælgertilslutning siden valget. Og det skyldes skattenederlaget til Dansk Folkeparti, mener professor i politisk kommunikation på Copenhagen Business School, Ove Kaj Pedersen.

"Som vælgerne ser det, er K kommet ud som taber i kampen om skattepakken med DF," siger Ove Kaj Pedersen til Jyllands-Posten.

I forhold til valget i 2005 står de Konservative til at miste fire mandater. Til gengæld vil Ny Alliance, som har slået sig op en maksimal indkomstskat på godt 40 procent, ryge i Folketinget med ti mandater. Ny Alliance er i Rambølls meningsmålinger gået fra 4,3 procent tilslutning for en måned siden til 6,0 procent i dag.

"Vild overfortolkning"
Politisk ordfører for de Konservative, Pia Christmas-Møller, mener, at vælgernedturen skyldes, at pressen har haft mere travlt med at udråbe De Konservative som taberne i striden end med at forklare, hvad skatteomlægningen får af konsekvenser.

"Det er en vild overfortolkning at komme med, at vi decideret betaler for skatteaftalen. Vi har heller ikke vundet, det er tydeligt nok, men vi har heller ikke haft skat på dagsordenen for at please en folkeopinion," siger Pia Christmas-Møller.

I går viste en meningsmåling fra Greens i Børsen tilsvarende fremgang for Ny Alliance og tilbagegang for de Konservative efter skatteforliget med Dansk Folkeparti.

[email protected]

Kilde: