B&O blandt de heldige: Får 10 mio. af det offentlige til produktudvikling

Slettet Bruger,

03/07/2007

Så blev det tidlig "juleaften" for ti danske virksomheder, som i dag fik lovning på millionstøtte fra det offentlige til udvikling af lige netop deres nye produkter til forbrugerne. Ialt 94 millioner kroner bliver uddelt til virksomhederne fra den såkaldte Højteknologifond, der har til formål at omfordele penge fra skatteyderne til, som det hedder, "markante højteknologiske tiltag, som bygger bro mellem virksomheder og offentlige forskningsinstitutioner".

Den store danske producent af telefoner, tv- og audioudstyr, Bang & Olufsen, er blandt de heldige modtagere og får 10 mio. kroner til at udvikle et "Mobile Home Center, som kan gøre hjemmets medier tilgængelige hvor som helst og når som helst" - altså det samme udviklingsarbejde som i dag udføres af enhver producent af mobiltelefoner.

Socialdemokrat: Det er skjult erhvervsstøtte
Støtten til B&O kritiseres af Socialdemokraternes erhvervsordfører, Rasmus Prehn.

"Lige præcis det konkrete projekt, som B&O har gang i, virker ikke ligefrem så epokegørende og samfundsnyttigt som nogle af de andre projekter. Det virker mere som skjult erhvervsstøtte end reel innovation og forskningsstøtte," siger Rasmus Prehn til Ritzau.

Blandt de øvrige modtagere finder man en lille måler til at konstatere skimmelsvamp fra Scandinavian Micro Devices ApS, en finger-mus til mobil elektronik fra OPDI Technologies og et høreapparat med trådløs energiforsyning fra Widex A/S.

158 virksomheder har i år vist interesse i at modtage penge fra Højteknologifonden, men indtil videre er altså kun ti blevet tilgodeset med et subsidie.

OBO

Kilde: