B.T. mener stadig, at Messerschmidt hyldede Hitler

Slettet Bruger,

04/05/2007

B.T.s chefredaktør, Arne Ullum, fastholder i dagens udgave af Nyhedavisen, at B.T. var i sin fulde ret til at udstille folketingsmedlem Morten Messerschmidt som nazisympatissør.

Ifølge Arne Ullum er linjerne "Deutchland, Deutchland über alles", som Messerschmidt afsang i Tivoli den nu berømte aften i april, klart nazistiske.

"Alle er enige om, at han sang det vers, som indgik i Nazitysklands nationalsang, og som blev forbudt af de allierede efter krigen på linje med eksempelvis hagekorset. Det pågældende vers er den dag i dag så tæt forbundet med nazismen i Tyskland, at det ikke må synges i skolerne - en regel, som i øvrigt kun anfægtes af højreradikale kræfter," skriver Arne Ullum.

Han fastholder samtidig, at Morten Messerschmidt heilede.

"Hvad angår at heile, så kan B.T. føre to vidner, der så det på nærmeste hold. Dette optrin varede formentlig få sekunder, og derfor er der intet usædvanligt i, at mange tilstedeværende ikke så det. Samlet kan B.T. altså føre sandhedsbevis for hele artiklen," skriver Ullum.

B.T.s påstand om, at Messerschmidt heilede, kan ikke bekræftes af 45 Se og Hør-ansatte, der også var til stede i Grøften, da optrinnet angiveligt skulle have fundet sted. I et P1-program tidligere på ugen sagde B.T.s chefredaktør Arne Ulum, at Se og Hør ville bekræfte historien, men Henrik Qvortrup, chefredaktør for Se og Hør, afviser påstanden.

Kilde: