Autonome truer med nye gadekampe

Det går for langsomt på Københavns rådhus med at fremskaffe et nyt klubhus til de autonome, og derfor truer de venstreekstreme unge nu med at genop...

Slettet Bruger,

18/03/2008

Det går for langsomt på Københavns rådhus med at fremskaffe et nyt klubhus til de autonome, og derfor truer de venstreekstreme unge nu med at genoptage gadekampene. Det sker via deres foretrukne talerør, den venstreorienterede portal modkraft.dk.

Den 3. april vil de autonome forsøge at blokere udgangen fra Københavns rådhus, når der i Borgerrepræsentationen er møde om bl.a. det nye hus til de autonome. Budskabet fra de blokerende vil være, at politikerne ikke bliver lukket ud af rådhuset, før de har leveret et kommunalt betalt hus.

Ifølge modkraft.dk afholdt de autonome for to dage siden seminar om afviklingen af blokade-aktionen. Til formålet skulle man bl.a. have indkøbt "flere hundrede" gasmasker.

"På seminaret kom den konfrontative stil kraftigt til udtryk i forberedelserne. Eksempelvis havde arrangørerne indkøbt flere hundrede gasmasker, der blev solgt eller udlånt til de tilstedeværende aktivister," skriver modkraft.dk og citerer en person kaldet "Thomas" fra de venstreradikales pressegruppe:

"Vi arbejder med de forholdsregler, som man kan tage i forhold til politiets magtmidler. Vi vil især gerne være bedre forberedte på gas, end vi var til G13-aktionen i oktober," siger han og fortsætter: "Det virker måske lidt voldsomt, men forhåbentlig får vi slet ikke brug for al den her træning."

For at kunne beskytte sig mod politiets knipler, og for at kunne gennembryde deres kæder, har man også brugt de seneste uger på at bygge kæmpeskjolde og mobile barrikader, skriver modkraft.dk.

I Københavns Politi noterer man sig, at de autonome tilsyneladende vil tage gasmasker på den 3. april. Her agter man imidlertid at anholde alle de ballademagere, der gør det.

"Man overtræder maskeringsforbuddet, hvis man bruger gasmasker i forbindelse med en demonstration," siger talsmand Flemming Steen Munch fra Københavns Politi til Ritzaus Bureau.

[email protected]

Kilde: