Autonom uro fortsætter trods nyt hus

Selv om Københavns Kommune har tænkt sig at stille Kulturhuset på Dortheavej til rådighed for de autonome pr

Slettet Bruger,

13/04/2008

Selv om Københavns Kommune har tænkt sig at stille Kulturhuset på Dortheavej til rådighed for de autonome pr. 1.juli, så er det bestemt ikke alle, der synes at det er godt nok. I weekenden har gruppen "april 08" arrangeret demonstrationer og besættelser "i forsvar for fristeder og for en anti-kapitalistisk populærkultur". Fredag blev betjente udsat for vold i forbindelse med en techno-fest og i går var den så gal igen. De autonome besatte en bygning på Amager, der ifølge deres pressemeddelelse skulle omdannes til "autonomt socialcenter, med anarkistisk mødested, atelier, cykelværksted og mange flere rum til videreudvikling". Det skriver politiken.dk.

"Beboerne overfor kunne lige pludselig se bannere med slagord og ringede herind," fortalte Københavns Politis centrale vagtleder John Hansen til politiken.dk, mens politiet stadig var i arbejde på stedet.

Seks blev anholdt og vil blive sigtet for ulovlig indtrængen, men er løsladt igen.

Senere i nat måtte politiet igen på arbejde, da et par hundrede autonome byggede en barrikade i Sjæleboderne og Gothersgade, bag hvilken de holdt gadefest. Politiet fjernede barrikaden, opløste festen og foretog yderligere to anholdelser.

Til Ritzau udtrykker dagen central vagtleder, Mogens Knudsen, ærgrelse over, at man fortsat skal bruge kræfter på de autonome.

"Det er jo ikke unge, som stille og roligt flytter sig, bare fordi vi siger det. Selvom det i aftes forløb rimelig fredeligt, så kræver det rigtig mange mandetimer. Ressourcer, vi jo mener, vi kunne have brugt langt mere fornuftigt på noget andet," siger Mogens Knudsen til Ritzau.

[email protected]


Kilde: