Antallet af hjemmerøverier stiger fortsat trods øget politiprioritering

Ifølge en opgørelse foretaget af Berlingske Tidendes Research er der indtil videre i år registreret 92 tilfælde af hjemmerøverier mod 56 i samme pe...

Slettet Bruger,

18/10/2009

Ifølge en opgørelse foretaget af Berlingske Tidendes Research er der indtil videre i år registreret 92 tilfælde af hjemmerøverier mod 56 i samme periode sidste år, skriver berlingske.dk. En stigning, der er kommet, selv om politiet har sat hjemmrøverier højt på deres prioriteringsliste, fordi det berører ofrene så voldsomt.

"Det er noget af det mest ubehagelig, man kan komme ud for. Det er ofte også ældre mennesker, det går ud over. Der er ingen tvivl om, at det er en voldsom belastning for dem, der går ud for," siger Peter Ibsen, formand for Politiforbundet, til berlingske.dk.

Peter Ibsen tilføjer, at politiets opklaringsprocent på hjemmerøverierne er høj, men at det kniber med at forhindre, at de opstår.

"Tilliden til politiet er ofte bundet op på, at man kan forhindre eller i det mindste opklare kriminalitet. Og man kan diskutere, hvor god man er til at forebygge hjemmerøverier," siger Peter Ibsen til berlingske.dk.

Politiforbundets formand mener, at en del af forklaring på stigningen i hjemmerøverier skyldes, at banker og tankstationer er blevet bedre til at beskytte sig mod røverier, hvad der får kriminelle til at søge mod lettere tilgængeligt bytte som private hjem.

[email protected]

Kilde: