Alvorligt syge patienter modtages af helt grønne læger

Når alvorligt syge patienter med blodpropper og andre akutte, medicinske lidelser indlægges på offentlige sygehuse, modtages de oftest af helt nyud...

Slettet Bruger,

23/10/2009

Når alvorligt syge patienter med blodpropper og andre akutte, medicinske lidelser indlægges på offentlige sygehuse, modtages de oftest af helt nyuddannede læger med blot få måneders erfaring. Det betyder, at patientsikkerheden, bringes i fare, konkluderer en ny undersøgelse, der netop er offentliggjort i Ugeskrift for Læger, skriver Berlingske Tidende.

I gennemsnit har de læger, der står i forreste led på landets akutmedicinske afdelinger og modtager langt de fleste patienter, kun 2,8 måneders erfaring, viser undersøgelsen, der også konstaterer, at de unge læger får "en lav grad af supervision og undervisning i håndtering af akutte medicinske patienter på langt de fleste medicinske afdelinger i Danmark".

Forklaringen på, at uerfarne læger havner alene i en rolle, der har stor betydning for patienternes behandling, er, at akut-området har lav status blandt lægerne:

"De akutte patienter i Danmark har ikke høj status. Derfor er det tradition, at yngste mand tager sig af de akutte patienter. Konsekvenserne kan være, at behandlingen risikerer at blive sat langsommere i værk. Vi kan ikke ud fra undersøgelsen sige, om det kan koste liv. Men det er klart, at mere erfarne læger kan træffe en mere rationel beslutning. Hvis man har folk, som er mere erfarne i at behandle akutte patienter, vil det give en bedre behandling," siger Mikkel Brabrand, formand for Dansk Selskab for Akutmedicin og medforfatter til artiklen, til Berlingske Tidende.

Klik her for at læse mere på berlingske.dk

[email protected]

Kilde: