Akkari tiltales ikke for bombe-kommentar

Slettet Bruger,

13/09/2007

Politiet har opgivet at rejse sigtelser mod Akhmed Akkari, der kom i mediernes søgelys for sine bombe-kommentarer under Muhammed-krisen, skriver tv2.dk. Et fransk filmhold havde fulgt den danske imam, der under skjulte optagelser knyttede følgende kommentar til, hvad der vil ske, hvis Naser Khader skulle blive integrationsminister:

"Mon der så ikke vil dukke to mænd op og sprænge hans ministerium i luften," sagde Ahmed Akkari i det franske dokumentarprogram.

Københavns Politi påbegyndte en efterforskning for at finde ud af, om imamen kunne sigtes for at have fremsat trusler. Men nu, halvandet år efter, skriver politiet i en afgørelse, at man ikke kan straffe folk for trusler, når de slet ikke har ønsket, at den truede fik kendskab til det.

"Da der er tale om en udtalelse optaget med skjult kamera, vil det ikke kunne bevises, at der foreligger et sådant fortsæt. De fremsatte udtalelser kan heller ikke henføres under andre bestemmelser i straffeloven, da der ikke foreligger andre konkrete oplysninger, der kunne indicere en planlægning af et overfald eller lignende," skriver Københavns Politi.

[email protected]

Kilde: