Afghanere demonstrerer mod dødsdom

I Afghanistans hovedstad, Kabul, vovede ca

Slettet Bruger,

01/02/2008

I Afghanistans hovedstad, Kabul, vovede ca. 200 demonstranter sig i går på gaden for at demonstrere imod mullahernes dødsdom over den 23 årige aghanske journalist Perwiz Kambakhsh, beretter Kristeligt-Dagblad.

Demonstranterne ville have præsident Hamid Karzai til at skride ind og ophæve straffen, der af den lokale mullah-domstol i den nordlige by Mazar-i-Sharif var blevet afsagt i henhold til den muslimske sharialov.

Perwiz Kambakhsh blev fængslet for tre måneder siden efter klager fra medstuderende på universitetet, der var stødte over, at han angiveligt havde gjort grin med islam og Koranen og kritiseret muslimernes profet Muhammed.

"Proceduren i denne sag og anklagerne mod Kambakhsh er på ingen måde anderledes end retssagerne og forfølgelserne under det mørke og middelalderlige Talebanstyre," skriver det afghanske solidaritets-parti ifølge Kristeligt-Dagblad i en pressemeddelelse.

Både FN og USA har lagt pres på den Afghanske præsident, der har bemyndigelse til at omstøde dommen. Ifølge loven er det muligt at idømme dødsstraf for blasfemi, men dødsdomme skal godkendes af præsidenten, før de udføres.

Meshrano Jirga, der er medlem af det afghanske parlaments overhus, kritiserer både USA og FN for at blande sig i interne afghanske anliggender og udtrykker sin støtte til dødsdommen.

[email protected]

Kilde: