Abdul Wahid: Ingen særbehandling på jobbet

Slettet Bruger,

25/11/2007

Når muslimske læger i Storbritanien nægter at behandle eller modtage undervisning i sygdomme, der skyldes alkohol eller seksuelt overførte sygdomme, så er de i modstrid med Koranen. Det samme gælder hvis kvindelige SOSU-assistenter vil nægte at intimvaske en fremmed mand. Sådan lyder budskabet fra den danske imam Abdul Wahid Pedersen ifølge Ritzau.

Man bør ikke tage særligt hensyn til muslimer, men derfor kan man alligevel godt tage hensyn til menneskers forskellighed, når det gælder for eksempel bederum og halalkød i kantinen.

"Det handler ikke om islam. Det handler om, at mennesker er forskellige og derfor om at tage hensyn til forskelligheden. Det kunne ligeså godt være at tage hensyn til, at nogle er kvinder og nogle er mænd, at nogle er vegetarer eller er a- og b-mennesker," siger Abdul Wahid Pedersen.

Det er dog en misforståelse, hvis man kræver, at alt kød skal være halal. Og på samme måde gælder det for bederum, mener imamen.

Det kan være en god idé, hvis det, at en ansat beder, giver problemer. Enten for den enkelte eller for kollegerne som ikke er vant til at se folk i bøn. Omvendt må den enkelte muslim også udskyde sin bøn, hvis det passer bedre i arbejdsrutinerne, siger Abdul Wahid Pedersen.

Imamen, der i morgen taler om "Islam og arbejdspladsen" på et møde i LO-huset gør i artiklen dog opmærksom på, at hans fortolkning af kvinders intimvask af fremmede mænd, ikke deles blandt alle hjemlige imamer.

[email protected]Kilde: