Aaen: Jeg er stadig kommunist

SF's tidligere formand Ole Sohn ønsker ikke at udtale sig som sin fortid, der blandt andet rummer en deltagelse i DDR's 40-års fødselsdagsparade, h...

Slettet Bruger,

08/11/2009

SF's tidligere formand Ole Sohn ønsker ikke at udtale sig som sin fortid, der blandt andet rummer en deltagelse i DDR's 40-års fødselsdagsparade, hvor han udvekslede kindkys med den berygtede leder Erich Honecker. Men hos den tidligere DKP-partifælle Frank Aaen er der ingen problemer med at forsvare den kommunistiske ideologi. Det skriver politiken.dk.

"Jeg er socialist, og hvis du vil spørge, om jeg stadig er kommunist, så vil jeg sige, at det er jeg også," siger Aaen til politiken.dk.

Enhedslistens folketingsgruppe rummer endnu et medlem, der har slået sine folder i Danmarks Kommunistiske Parti. I dag vil Line Barfoed dog ikke betegne sig selv som kommunist.

"Om man er socialist eller kommunist eller marxist-leninist, synes jeg ikke er vigtigt i dag. Det afgørende er, at man kæmper for at få et andet samfund, hvor demokrati handler om mere end at stemme hvert 4. år," siger hun.

På trods af, at man netop i disse dage fejrer jubilæet for de kommunistiske, østeueropæiske samfunds kollaps, giver det fortsat mening at bekende sig til kommunismen som Frank Aaen. Det mener endnu en tidligere DKP'er, historikeren Benito Scocozza, der også har været med til at stifte de Kina- og Albaniensvenlige partier Kommunistisk Forbund Marxister-Leninister og Kommunistisk Arbejderparti.

"At sige, at kommunismen faldt i 1989, er jo at rode rundt i begreberne. Det var det sovjetiske systems sammenbrud, og det var et statskapitalistisk foretagende, som intet havde med socialisme eller kommunisme at gøre," siger Scocozza til politiken.dk.

[email protected]

Kilde: