Autonom 1. maj: "Vi tager, vi besætter, vi kæmper"

De autonome i København, som står til at modtage et offentligt finansieret klubhus af Københavns Kommune, går i dag til 1

Slettet Bruger,

01/05/2008

De autonome i København, som står til at modtage et offentligt finansieret klubhus af Københavns Kommune, går i dag til 1. maj-demonstration under parolen, "Vi spørger ikke om lov eller kræver - vi tager, vi besætter, vi kæmper".

De autonome minder på hjemmesiden 1maj2008.dk om, at 1. maj er en kampdag og opremser, hvad de kæmper for og hvorfor, herunder "fordi vi tvinges til usikre lortejobs for at holde rudekuverterne fra døren".

Også kampen for at lave grafitti er en del af den autonome 1. maj: "Med spraydåser, spritpenne, tapetklister, papir eller bare ved at bevæge vores kroppe i skæve mønstre kan vi tilbageerobre rummet," lyder det.

Og så er der en opsang til SF under Villys Søvndals ledelse, som ifølge de autonome er gået i ledtog med de mørkeste kræfter.

"Alligevel findes der stadig dem, som råber op og kræver lukkede grænser og stop for indvandringen, også i arbejderbevægelsens rækker. De skal mindes om, at nationalisme og socialisme aldrig har hørt sammen andre steder end i nationalsocialismen. Det er det vigtigt at huske på i et land, som har to folkepartier, som nærmer sig hinanden stadig mere; et 'nationalt' og et 'socialistisk'. [...] Racismen gennemsyrer korpset," gjalder de autonome, som ellers fik deres hus af bl.a. SF.

[email protected]

Kilde: