Antallet af folk på kontanthjælp faldet: Det laveste i ti år

Ifølge Mads Lundby Hansen, der er cheføkonom i den liberale tænketank Cepos, skyldes faldet i kontanthjælpsmodtagere primært, at dansk økonomi har ...

Claes Theilgaard,

12/06/2019

Ifølge Mads Lundby Hansen, der er cheføkonom i den liberale tænketank Cepos, skyldes faldet i kontanthjælpsmodtagere primært, at dansk økonomi har været godt kørende i en årrække. Men han nævner også en række reformer på området. Han fremhæver især reformen for 2013, som Mette Frederiksen (S) som daværende beskæftigelsesminister stod i spidsen for, der sænkede ydelserne for unge under 30 år. 

Reformerne i Lars Løkke Rasmussens (V) tid som statsminister tæller kontanthjælpsloftet, der er et loft over, hvor meget folk i systemet kan modtage i kontanthjælp, boligstøtte og særlig støtte. Samtidig er der 225-timersreglen, der bestemmer, at personer, der har modtaget kontanthjælp i et år, inden for tre år skal have arbejdet 225 timer for at beholde den fulde kontanthjælp.

- Både set fra et menneskeligt perspektiv og for de offentlige finanser er det rigtig positivt, at der er færre kontanthjælpsmodtagere. 

- Hver gang en person på kontanthjælp kommer i job, så forbedres de offentlige finanser med 250.000 kroner, så det har en rigtig positiv effekt, siger Mads Lundby Hansen.