Opfordring til boykot af FN-konference imod ytringsfrihed

En lang række franske og tyske intellektuelle og forfattere skriver i disse uger under på en protestskrivelse mod en FN-konference, skriver Berling...

Slettet Bruger,

08/09/2008

En lang række franske og tyske intellektuelle og forfattere skriver i disse uger under på en protestskrivelse mod en FN-konference, skriver Berlingske Tidende. Det drejer sig om en såkaldt "racismekonference", der afholdes i april 2009 og har fået navnet Durban II, fordi den første racismekonference i 2001 blev afholdt i den sydafrikanske by Durban.

Problemet ifølge de protesterende er imidlertid, at konferencen også lægger op til bl.a. krav om indskrænkning af ytringsfriheden, når det gælder kritik af islam.

I Danmark har samfundsdebattøren Mikael Jalving taget initiativ til en boykot-aktion. af Durban II.

"Hvad der foregår i FN's menneskerettighedsråd og kommer til at udspille sig ved Durban II-konferencen er den største trussel mod vor ytringsfrihed og frie tanke, fordi rådets tankesæt risikerer at sive fra FN ned i EU og videre ned i de nationale lovgivninger og skabe præcedens. I sammenligning med den trussel var afbrændingen af danske ambassader efter Muhammed-krisen bare småpisseri," siger Mikael Jalving til Berlingske Tidende.

Konferencens forberedende arbejde ledes af en repræsentant for Libyens diktator, Muammar al-Gaddafi, og de muslimske lande er sammen med Kina, Rusland og en række lande i Sydamerika og Afrika allerede ved at vinde kampen om dagsordenen, bl.a. med den opfattelse at religionskritik bør betegnes som diskrimination.

Klik her for at besøge Facebook-gruppen "Boycott Durban 2"

[email protected]

Kilde: