Nordea: Skatteomlægning bremser ikke hjerneflugt

Hvis regeringen med den skattereform, som den gerne vil gennemføre i 2010, planlægger at finansiere en lettelse af marginalskatterne med forhøjelse...

Slettet Bruger,

05/08/2008

Hvis regeringen med den skattereform, som den gerne vil gennemføre i 2010, planlægger at finansiere en lettelse af marginalskatterne med forhøjelser af alle mulige andre skatter, så bør den tænke sig om igen. Sådan lyder rådet fra Nordeas cheføkonom, Helge J. Pedersen, i dagens Berlingske Tidende.

For folk kan godt gennemskue, om skatten bare flyttes til andre ting, mener han, og hvis det samlede skattetryk ikke sænkes, så vil det ikke fremme lysten til at lægge sin erhvervsindsats i Danmark fremfor udlandet.

"Det er hvor mange penge, folk i sidste ende har tilbage til forbrug, når det hele er betalt, der er det vigtige. Så vi kan ikke bremse en skatteflugt ud af landet eller tiltrække udenlandsk arbejdskraft, hvis vi blot flytter skat fra arbejde til boliger eller andre ting," siger Helge J. Pedersen til Berlingske Tidende.

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd fremlægger ellers i dag beregninger, som viser, at det er muligt at sænke skatten på arbejde, uden at de vellønnede får ekstra penge at bruge af. Den fagforeningsfinansierede tænketank foreslår i stedet bl.a. beskatning af frynsegoder og af de penge, som sættes af til pensionsopsparinger.

[email protected]

Kilde: