Jakob Axel vil skræmme danskerne fra at ryge

Billeder af ødelagte indvolde, en video fra en amputation og døende lungekræftpatienter, der må tage afsked med deres børn - det er elementer fra e...

Slettet Bruger,

27/08/2008

Billeder af ødelagte indvolde, en video fra en amputation og døende lungekræftpatienter, der må tage afsked med deres børn - det er elementer fra en australsk skræmmekampagne, som skal få folk til at stoppe med at ryge. Og nu vil sundhedsminister Jakob Axel Nielsen også gøre brug af den slags herhjemme, skriver dr.dk.

"Mange rygere vil blive knugede og kede af det, når de ser indslagene. Men jeg er ikke sat til at please folk. Jeg er sat til at fortælle dem sandheden, og hvis det ender med, at bare en ryger smider sine cigaretter væk, så har jeg gjort en indsats for, at et barn mindre mister en forælder for tidligt," siger Jakob Axel Nielsen ifølge dr.dk.

I Australien er omkring 15 procent af befolkningen daglige rygere, mens tallet i Danmark ligger på omkring 25 procent. Hvor stor en del af forskellen, der måtte skyldes skræmmekampagnen, vides ikke, men angiveligt skulle kampagnen få mange australiere til at ringe til den nationale telefonlinje "Quit" for at få hjælp til at droppe smøgerne.

[email protected]

Kilde: