Forældre skal på hygiejnekursus for at bage boller til skoleklasser

Gennem de sidste tyve år har eleverne på friskolen i Hinnerup hver eftermiddag fået varme boller og brød

Slettet Bruger,

10/03/2009

Gennem de sidste tyve år har eleverne på friskolen i Hinnerup hver eftermiddag fået varme boller og brød. Men nu er det sat stop for eftermiddagshyggen, efter Fødevareregion Nord ved et besøg fandt ud af, at det var elevernes forældre, der havde bagt. Det skriver fpn.dk.

"Ved særlige lejligheder som fødselsdage eller klassens time kan man godt tage kage med hjemmefra. Så anses det for at være et privat arrangement. Men så snart det bliver mere kontinuerligt, skal det være produceret i autoriserede lokaler af folk med hygiejnecertifikat," siger sektionsleder Birthe Wendelboe fra Fødevareregion Nord til fpn.dk.

Kravet til forældrene lyder nu på et tre-dages hygiejnekursus, hvis deres poder må nyde dem på skolen. Samtidig må bollerne kun bages i godkendte køkkener. Myndighedernes holdning kommer noget på bag friskolen.

"Vi kan ikke forstå det. For det første kender vi råvarerne, fordi det er mig, som køber dem ind. Og for det andet bliver brødet puttet i fryseren straks efter bagningen. Og vi varmer det op til 75 grader inden servering. For mig at se er problematikken omkring kage i klassens time langt værre, da man her har med æg at gøre," siger skolens køkkenpædagog Per Elling til fpn.dk.

[email protected]


Kilde: