Ekspert: Liberaliseret spillelov er ikke liberal nok

Regeringen vil delvist liberalisere spilleloven, fordi staten ikke kan skumme fløden fra de mange pengespil, som danskerne i dag køber over nettet ...

Slettet Bruger,

21/04/2009

Regeringen vil delvist liberalisere spilleloven, fordi staten ikke kan skumme fløden fra de mange pengespil, som danskerne i dag køber over nettet hos udenlandske spiludbydere. Men problemet vil ikke blive løst med regeringens forslag, mener ekspert i spillelovgivning og professor ved Syddansk Universitet Søren Friis Hansen ifølge business.dk.

I det liberaliserede spilmarked skal udbyderne nemlig købe en licens, der giver dem ret til at udbyde spil i Danmark, og for at beskytte licenstagerne vil man blokere for hjemmesider og pengeoverførsler til andre spilhjemmesider. Men udbyderne skal nok finde veje til at komme udenom, mener Søren Friis Hansen.

"Jeg tror bestemt, mange af dem vil slå sig op i Danmark, og så vil de benytte deres danske butikker som reklamesøjle for deres udenlandske website, som ikke er dækket af lovgivningen om afgifter. Spillerne kan hurtigt regne ud, at de har en større gevinstchance der, når de ikke skal betale 30 procent af deres gevinst i afgifter," siger Søren Friis Hansen til business.dk.

[email protected]

Kilde: