EU overvejer at forbyde anonyme bloggere

Hvem sidder der bag skærmen? På internettet behøver man ikke at bruge sit rigtige navn, hvis man skriver på et debatforum eller har en blog

Slettet Bruger,

28/06/2008

Hvem sidder der bag skærmen? På internettet behøver man ikke at bruge sit rigtige navn, hvis man skriver på et debatforum eller har en blog. Men det vil man lave om på i Europa-Parlamentet, hvor en nylig offentliggjort rapport fra parlamentets kulturudvalg foreslår en godkendelsesprocedure for bloggere.

Rapportens forfatter er Marianna Mikko, et socialdemokratisk parlamentsmedlem fra Estland. Hun frygter, at navnløse bloggere kan ødelægge internettets gode rygte.

I en pressemeddelelse fra EU's Europa-Parlament citeres hun for at sige, at "blogosfæren har indtil nu været præget af gode intentioner og relativ ærlig opførsel. Men i kraft af, at blogs bliver hvermandseje, kan mere principløse personer også finde på at benytte dem."

"De forurener cyberspace"
Adspurgt, om hun anser blogs for at være en trussel, svarer Marianne Mikko:

"Vi ser ikke bloggere som en trussel. Men de har en position, hvor de har mulighed for alvorligt at forurene cyberspace. Vi har allerede for meget spam, misinformation og ondsindede intentioner."

I rapporten advares der mod firmaers mulighed for at påvirke forbrugere gennem blogs. Derfor er der brug for kontrol, mener forfatteren.

"Jeg tror, at offentligheden stadig har stor tillid til bloggene, det bliver set som en ærlig branche. Og den skal forblive ærlig. Derfor har vi brug for et kvalitetsstempel, et vandmærke for, hvem der virkelig skriver og hvorfor," siger Marianna Mikko.

[email protected]

Kilde: