De unge strømmer til venstrefløjens ungdomspartier

SF's ungdomsorganisation, Socialistisk Folkepartis Ungdom, er siden 2006 vokset fra at have 1

Slettet Bruger,

12/07/2009

SF's ungdomsorganisation, Socialistisk Folkepartis Ungdom, er siden 2006 vokset fra at have 1.487 medlemmer til i dag at være den suverænt største politiske ungdomsorganisation med hele 3.390 medlemmer. Det fortæller Berlingske Tidende.

På andenpladsen kommer Socialdemokraternes ungdomsorganisation, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, der alene i 2009 er vokset med 152 medlemmer til et medlemstal på 2.094. Også det venstreekstreme ungdomsparti Socialistisk Ungdomsfront, som betegner sig selv om en revolutionær frontløber til Enhedslisten, har oplevet en medlemsfremgang fra 989 til 1.072 medlemmer.

Til sammenligning har det borgerlige ungdomsparti Konservativ Ungdom 1.158 medlemmer, hvilket er en mindre stigning i forhold til sidste år, mens Venstres Ungdom har oplevet et svagt fald i forhold til de 1.664 medlemmer, som var registreret i 2008.

Johannes Andersen, lektor på Aalborg Universitet, mener ikke, at det er så mærkeligt, at oppositionen tiltrækker mange unge.

"De unge er der, hvor de føler, at der sker noget, og det føler de ikke, at der gør i regeringen lige nu. Alt for meget af V og Ks tid bliver ifølge de unge brugt på at forsvare det eksisterende i stedet for at tænke fremad og være progressive," siger han til Berlingske Tidende.

De Konservatives tidligere leder Hans Engell mener derimod, at det særligt er SF's partiformand Villy Søvndal som tiltrækker de unge.

"SF's succes er i høj grad født af Villy Søvndal, som i den grad har formået af fange tidsånden og give de unge noget, som rigtig mange af dem er vilde med," forklarer han overfor Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: