Danskerne siger nej til forbud mod sexkøb

Langvarig kampagne imod adgangen til køb af sex hos prostituerede har tilsyneladende ikke båret frugt i danskernes holdninger til et sexkøbsforbud,...

Slettet Bruger,

23/05/2008

Langvarig kampagne imod adgangen til køb af sex hos prostituerede har tilsyneladende ikke båret frugt i danskernes holdninger til et sexkøbsforbud, viser en ny meningsmåling, som Epinion har lavet for DR Nyheder.

47 procent siger, at det fortsat bør være tilladt at købe sex, mens kun en tredjedel vil have det forbudt. Når det kommer til de prostitueredes salg af sexydelser, så mener hele 55 procent, at det skal forblive lovligt, skriver dr.dk.

Danskerne foretrækker i stedet, at der gås den helt modsatte vej, nemlig via delvis lovliggørelse af bordeldrift. Adspurgt om de synes om en idé om statskontrollerede bordeller, svarer to tredjedele af danskerne ja, mens kun 17 procent er imod.

Undersøgelsen glæder Sexarbejdernes Interesseorganisation:

"Sexarbejdere må ikke samarbejde med andre, som man må i alle andre brancher. Det forhindrer rufferiloven. Den beskytter os ikke. Den er tværtimod et indgreb mod vores rettigheder og en trussel mod vores sikkerhed. Mange af os vil meget gerne samarbejde med hinanden eller med andre. En del af vores kolleger er direkte afhængige af at samarbejde med andre, og på grund af rufferiloven bliver de presset til at søge kontakt med kriminelle. På den måde opstår mange af de tragiske sager om udnyttelse og menneskehandel. Det, vi har brug for, er de samme rettigheder, som findes i alle andre brancher," udtalerorganisationen i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Det forstår de fleste danskere. Det bør vække til eftertanke hos de politikere, der ikke selv forstår det. Det er dem, står i vejen for ordentlige forhold i prostitution."

Reden, der er et opholdssted for prostituerede, afviser derimod forslaget om statskontrollerede bordeller.

"Det at lave bordelvirksomhed med licensordninger og den slags er igen et hensyn til kunderne. Det strider i bund og grund mod vores holdning, at mennesker skal være en vare, om det så er kvinder, mænd eller børn," siger Anette Rix, daglig leder af Reden, til TV-Avisen.

[email protected]

Kilde: