Bilister fuppet af "intelligente" trafiklys

63 lokale politichefer, 39 embedsmænd og en ingeniør er blandt de anholdte i en stor italiensk svindelsag

Slettet Bruger,

01/02/2009

63 lokale politichefer, 39 embedsmænd og en ingeniør er blandt de anholdte i en stor italiensk svindelsag. Systemet "T-Redspeed", der automatisk skulle fotografere trafiksyndere, var fikset, så over en millioner italienere uretmæssigt har modtaget en bøde. Det skriver The Independent på deres hjemmeside.

Stefano Arrighetti, den 45-årige ingeniør bag systemet, er sat i husarrest efter beskyldninger om, at de intelligente trafiklys var sat til at skifte fra gult til rødt på halvdelen af den normale tid.

Svindelnummeret blev opdaget af Roberto Franzini, der er politichef i Lerici, hvor han i 2007 pludseligt opdagede et usædvanligt højt antal bøder for at køre over for rødt.

"Der var 1.439 for de foregående to måneder. Det virkede for højt, vores patruljer fanger højst 15 om dagen," siger Franzini til The Independent.

"T-Redspeed"s banebrydende teknologi blev indført over det meste af Italien, så nu venter der kommunale embedsmænd et mindre mareridt med behandlingen af de mange klager, der ventes at komme fra italienske bilister, der hver har betalt 150 euro i bøde.

[email protected]

Kilde: