Advarsel: Børne-"kongerne" kommer

Børne- og familiepsykologer bliver opsøgt af stadig flere forældre til teenagebørn, som både truer og - i sjældnere tilfælde - er voldelige over fo...

Slettet Bruger,

24/08/2009

Børne- og familiepsykologer bliver opsøgt af stadig flere forældre til teenagebørn, som både truer og - i sjældnere tilfælde - er voldelige over for deres nærmeste, skriver metroXpress. Årsagen er ifølge psykologerne selv, at børnenes forældre har forsømt at håndhæve sociale spilleregler for teenagerne, mens de endnu var små børn.

"Vi har ikke set slutningen på det her endnu. Disse børn har fået lov at være konger i hjemmet som små, hvor forældrene var bange for at tage konflikterne med dem," siger cand.pæd. og psych. John Aasted Halse til metroXpress.

Hovedproblemet er, at forældrene går i defensiven over for deres børn. De forklarer og forsvarer i stedet for at dirigere. Men børn har brug for retningslinjer, siger børnepsykolog Margrethe Brun Hansen:

"Mange forældre tør ikke gå ind og sige 'sådan er det, fordi jeg siger det'. De tager ikke lederskab, men går i defensiven, og så forsvinder respekten."

Hun opfordrer småbørnsforældre til at turde bestemme.

"Find ud af, hvad kan mit barn selv bestemme, og hvad skal jeg bestemme for det. For der er altså nogle sociale færdselsregler, som skal følges," siger Margrethe Brun Hansen til metroXpress.

[email protected]

Kilde: