Venstrefløjsekstremisme er gjort til lov om webdomæner

Der er noget galt med den lovgivning, som Klagenævnet for Domænenavne opererer efter, når den kan afstedkomme, at den mangeårige ejer af www

Ole Birk Olesen,

20/11/2009

Der er noget galt med den lovgivning, som Klagenævnet for Domænenavne opererer efter, når den kan afstedkomme, at den mangeårige ejer af www.orango.dk pludselig skal aflevere domænet til et nystiftet webbureau, som har kaldt sig selv Orango. I sin afgørelse skriver klagenævnet bl.a.:

"Det er klagenævnets opfattelse, at det har en langt større interesse og værdi for klageren end for indklagede at kunne gøre brug af domænenavnet 'orango.dk', og at indklagede, for hvem dette har været kendeligt, som følge heraf har optrådt i strid med god domænenavnsskik ved at nægte at afstå dette domænenavn til klageren på rimelige vilkår."

Siden hvornår er ejendomsretten i Danmark blevet underlagt myndighedernes vurdering af, hvem der har mest værdi af en vare? Åbenbart siden indførelsen af domæneloven, men hvorfor dog? Det synes som om social- og skattelovene her er gjort til princip for forholdet mellem private og erhvervsdrivende: Hvis private har et produkt, som virksomheder synes, at de kan bruge, så skal produktet bare afleveres - ene og alene af den grund at ejerne af produktet jo kun er privatmennesker, mens de andre udgør en virksomhed. Det er ikke holdbart.

Argumentationen fra Kasper Petersen, partner i webbureauet Orango, er ikke mere overbevisende: "Vi mente, at vi havde mere ret til domænet, for det blev jo ikke brugt til noget," siger han. Nøjagtig samme holdning har BZ- og autonombevægelsen nu haft i snart 30 år, og dog er det stadig sådan, at man i Danmark faktisk gerne må eje noget, selvom man ikke bruger det. Bortset altså fra et webdomæne - der er den ekstreme venstrefløjs holdninger i dag gældende lov. Velbekomme!

Kilde: